Pusat Pembelajaran Kanak-Kanak Pilihan

KidZania Kuala Lumpur merupakan tempat bermain sambil belajar yang menyerokkan buat kanak-kanak dan juga merupakan pusat beriadah berbentuk kekeluargaan. Konsepnya yang unik dan pertama kali diperkenalkan di dunia menggalakkan kanak-kanak untuk belajar melalui pengalaman yang ditawarkan dalam setiap permainan interaktif seperti permainan lakonan peranan sekaligus memberikan keseronokan berganda buat kanak-kanak. Telah banyak memenangi anugerah menjadikan KidZania sebagai ruang pembelajaran sambil bermain yang terbaik untuk kanak-kanak. KidZania Kuala Lumpur diiktiraf sebagai rakan kokurikulum Kementerian Pendidikan Malaysia semenjak 2015.

KidZania Kuala Lumpur, mensasarkan untuk kanak-kanak yang berusia di antara empat hingga 17 tahun, di mana mereka diberi kebenaran untuk memilih lebih daripada 100 aktiviti daripada 60 ruangan akitiviti. Seperti di dunia sebenar, kanak-kanak ini juga ‘bekerja’ di KidZania Kuala Lumpur dan mereka dibayar gaji untuk setiap pekerjaan yang dibuat atau mereka harus membayar untuk setiap perkhidmatan atau pembelian yang mereka lakukan. Sebagai sebuah fasiliti tertutup, ia dibina sebagai satu replika bandar yang  dilengkapi dengan bangunan, jalan raya, kenderaan, dan sistem ekonomi.

Di sini, kanak-kanak boleh menjadi ahli bomba, juruterbang, atau pekerjaan-pekerjaan lain. KidZania turut menawarkan pakej sambutan hari jadi untuk anak tersayang.

Pakej ditawarkan termasuk:

– Kemasukan untuk 5 kanak-kanak + 2 dewasa

– Perbarisan Hari Jadi! Wow!

– Set makanan untuk 5 kanak-kanak + 2 dewasa

-Popcorn/Baucar Gambar

– Lencana Ulang Tahun untuk yang diraikan

– 2 aktiviti yang dikhaskan

– Sambutan kedatangan yang sangat menarik dari kumpulan RightZkeeper!

Maklumat lanjut layari www.kidzania.com.my

Facebook : KidZaniaKualaLumpur